Şeffaf Plak Tedavisi (Invisalign)

Şeffaf plaklarla ortodontik tedavi, kişiye özel üretilen, dışarıdan bakıldığında neredeyse görünmeyen, hasta tarafından kolayca takılıp çıkartılabilen bir seri plak kullanılarak yapılan güncel dijital ortodontik tedavi yöntemidir.

Invisalign şeffaf hizalayıcı plaklar SmartTrack® adlı patentli bir termoplastik malzemeden yapılmıştır ve BPA, BPS, lateks veya gluten içermez.

Braket ve teller ile yapılan ortodontik tedaviye göre bazı avantajları bulunmaktadır. Bunlardan belki hastalar için en önemli olanı son derece estetik bir tedavi seçeneği olmasıdır. Oldukça ince ve şeffaf olması, dişlerinize tam olarak oturması ile neredeyse görünmezdir. Ağzınızda braket, tel bulunmadığı için tellerden kaynaklanan kısıtlamalar da söz konusu değildir. Yemek sırasında plaklarınızı çıkartacağınız için istediğiniz her şeyi özgürce yemenize olanak sağlar. Aynı şekilde fırçalama sırasında da plaklarınızı çıkartıp rahat ve ideal şekilde ağız hijyenini sağlayabilirsiniz. Ayrıca klasik ortodontik tedavilerde yaşanabilen telin batması, braket kırılması gibi rahatsız edici durumlarla karşılaşmazsınız.

Genel olarak tüm yaş gruplarında ve çoğu vaka tipinde uygulanabilir bir tedavi seçeneği olmasına karşın bazı kompleks vakaların tedavisinde tel tedavisi tercih etmek gerekebilir. Bu konuda doktorunuz muayene sonrası size daha detaylı bilgi verecektir.

Tedavi planınıza karar verip onaylandıktan hemen sonra size özel hazırlanan plaklarınız üretilecek ve doktorunuza gönderilecektir. Doktorunuz plaklarınızı size vermeden önce bazı dişlerinize ataçmanlar yapıştırabilir. Dişlerinize uygun şekilde hareket verebilmek için gerekli olan bu ataçmanlar dişlerinizin renginde ve oldukça küçük olduğu için dışarıdan fark edilmeyecek ve estetik problem oluşturmayacaktır.

Doktorunuzun başka şekilde önermediği sürece vereceği plakları günde 20-22 saat kullanmanız gerekmektedir. Her bir plağı 1 veya 2 hafta süreyle kullandıktan sonra bir sonraki plak kullanımına geçilir. Sıralı şekilde kullanılan plaklar ile dişleriniz doktorunuzun yaptığı tedavi planlamasına göre hareket eder ve yeni güzel gülümsemenize kavuşmanızı sağlar.

"Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez."